Paul Segers (NL, º1976)

Station 03
2007
Collectie Verbeke Foundation

Het Station werd ontwikkeld voor het Doorsneden Landschap project van de A1 partners (Kunstenlab Deventer, Kunstcentrum Diepenheim en Kunstcentrum Hengelo). De windgenerator genereert bij voldoende wind stroom voor de lampen in het werk. Het Station is na de expositieperiode aangekocht door de Verbeke Foundation.

Bruggenhoofd Chabot
2009
Collectie Verbeke Foundation

Paul Segers, Josef Blersch en Mander Liefting: “Het uitblijven van museaal succes in combinatie met de onderliggende druk van Eindhoven als mogelijke ‘Design capitol of the Universe’ en een gezonde dosis Brabantse expansiedrift heeft het Nieuw Brabants Front en de Snodevormgevers gedreven tot het plan voor een frontale aanval op het Chabot museum in Rotterdam. Trouw aan de boerenwijsheid “Al het goede komt op klaarlichte dag uit de lucht gevallen” zullen wij de Witte de With straat overnemen op een manier waar Somalische piraten een puntje aan kunnen zuigen. Het landingsvoertuig – dat speciaal voor de gelegenheid werd geproduceerd in het hart van Eindhoven – is geheel gebouwd volgens de strikte richtlijnen van het Brabantse ruimtevaartprogramma, en daarmee een knap staaltje hightech zoals men dat mag verwachten van een design capitool in spé.