Rondleidingen en workshops

Groepsbezoeken en rondleidingen kunnen worden gereserveerd van dinsdag tot en met zondag. En volledige rondleiding neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. Alle rondleidingen zijn aangepast aan het niveau van de groep: scholen, kinderen, oudere bezoekers, mindervaliden, iedereen is welkom. Denkt u er alstublieft aan gepaste kleding en schoenen te dragen in het geval van slecht weer, want de rondleidingen vinden zowel binnen als buiten plaats. Deelnemers zijn voor of na een rondleiding welkom voor een vrij bezoek.
Boek uw rondleiding alstublieft minimaal een week op voorhand per email:
info@verbekefoundation.com

Op afspraak bieden we voor alle doelgroepen en leeftijden workshops COLLAGE & ASSEMBLAGE maken aan. Ook bedrijven zijn welkom voor deze workshops in het kader van teambuildings. De kosten zijn 95€ per workshop.

———————

Gedurende de zomermaanden worden er verschillende workshops georganiseerd rond de tentoonstelling GROENTOPIA. De workshops vinden steeds plaats op de laatste zondag van de maand.

Zondag 27 mei:
Bouw je eigen windmolen
Bram Peirs

De bedoeling is om samen tot een werkende windmolen te komen die elektriciteit produceert.
De kosten voor deelname bedragen 30€.
Deze workshop is al geweest, maar laat het ons weten als je belangstelling hebt. Bij voldoende interesse zullen we de workshop nogmaals aanbieden.

Ontdekkingsreis op microscopisch niveau
De energie van wilde planten

Zondag 24 juni en zondag 30 september om 12:00, 14:00 en 16:00
Rob van Es

Duur workshop: 45 minuten
Prijs 10€ (+inkom)
Aanmelden via info@verbekefoundation.com

Sapstromen vol suiker en andere energierijke brandstoffen gutsen door planten heen. Tegelijkertijd pompt een stelsel van buizen bodemwater uit de wortels omhoog. Wilde planten om ons heen zijn groene energiecentrales.

In een workshop van drie kwartier breng je de energievoorziening van deze planten in beeld. 

De celstructuur zichtbaar maken

Je gaat flinterdunne plakjes van deze planten bewerken met een afgewogen mix van kleurende en conserverende vloeistoffen. Daardoor kun je de uiteenlopende cellen die een rol spelen bij de energievoorziening goed van elkaar onderscheiden. Als de energie-huishouding zichtbaar is gemaakt, bed je het bewerkte plakje plant in met een laagje kunsthars en dek je het geheel af met een heel dun dekglaasje. 

Botanisch juweel mee naar huis

Het resultaat bekijk je onder de microscoop. Met een visuele toelichting op papier herken je nu hoe de energiehuishouding in de plant is georganiseerd. Het microscopische preparaat dat je op deze manier eigenhandig hebt gemaakt, is door kleur en structuur wonderschoon om te zien (en om met je mobiel via de microscoop te fotograferen). Dit botanisch juweel krijg je als souvenir in een kunststof opbergdoosje mee naar huis. Kun je er thuis met een loep nog jaren van genieten.

Steven Tevels, beeldend kunstenaar en deelnemer aan de tentoonstelling, geeft een workshop waarbij zijn eigen werk het startpunt vormt. De datum wordt nog nader bekend gemaakt.