Joep van Lieshout (NL, º1963)

CasAnus
polyester, 2007
Collectie Verbeke Foundation

De CasAnus kreeg zijn vorm naar het menselijke spijsverteringsorgaan, van de tong via de maag en darmen tot de anus. Terwijl CasAnus anatomisch correct is, is het laatste gedeelte opgeblazen tot reusachtige proporties, zodat het plaats biedt aan een hotelkamer.
Voor informatie en reserveringen klik hier CasAnus

CAST mobiel
polyester, 1996
Collectie Verbeke Foundation

Midden 90-er jaren gaf CAST (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Tilburg) Joep van Lieshout de opdracht om een mobiele tentoonstellingsruimte te ontwikkelen, dat CAST mobiel werd genoemd. Er is een aantal jaren gebruik van gemaakt op plaatsen waar iets gebeurde op het terrein van architectuur en stedenbouw. De verplaatsing was echter nogal complex, zodat uiteindelijk gekozen werd voor een vaste locatie nabij het kantoor. Daar bleef het werk langere tijd ongebruikt, een onwenselijke situatie. Een nieuwe eigenaar werd gevonden: de Verbeke Foundation. In 2015 werd CAST mobiel verhuisd van Tilburg naar Kemzeke, waar de mobiele expositieruimte wordt ingezet voor exposities en kunstprojecten.