Ruangsak Anuwatwimon (TH, º1975)

The Ash Heart Project Version 2
2015
Collectie Verbeke Foundation

Voor ‘The Ash Heart Project Version 2’ creëerde Ruangsak Anuwatwimon hartvormige werken gemaakt van verschillende assen van verschillende soorten. Tot nu toe cremeerde de kunstenaar een Cavendish banaan, een Europese olijf, fly agaric (‘magic mushroom’), een Belgisch paard, een karper, een muis, Belgische blauwe runderen, een hybride populier, enz.. De meeste dingen vond hij in de nabije omgeving. Om de sculpturen hun finale vorm te geven, gebruikte de kunstenaar mallen en lijm, die speciaal uit Thailand zijn geïmporteerd.

Ruangsak Anawatwimon:
Assen zijn dat, wat meestal overblijft, wanneer een leven eindigt. Ik koos de vorm van een menselijk hart als een symbool van onze activiteiten en om de menselijke invloed op de natuur te benadrukken, maar ook die van de natuur op ons. Met mijn werk hoop ik vragen op te roepen over de relaties tussen mensen, hun geloof, de onontkoombaarheid van de dood en de natuur die ons omgeeft.

Dit kunstwerk werd gecreëerd tijdens het verblijf van de kunstenaar
op de Verbeke Foundation in 2015.

Ruangsak Anuwatwimon, Ash Haerts