Arjen Boerstra, NL º1967

Het werk van Arjen Boerstra bestaat uit een mix van bouwwerken, installaties, happenings, foto’s, video en performance. Hij begon al vroeg met het knutselen van modelboten en vliegtuigen, met het bouwen van hutten en met allerlei omzwervingen in de natuur.
In een zoektocht naar de onbevangenheid van toen, en als geheugenexperiment,  maakte hij in het begin van zijn kunstenaarschap een reconstructie van de zolderkamer uit zijn jeugd. Dit werd het startpunt voor projecten waarin persoonlijke herinneringen, historische feiten en ontdekkingen op wonderlijke wijze door elkaar heen lopen. De ruimte van het landschap speelt steeds een cruciale rol.
Een toenemende interesse voor historische ontwikkelingen leidde tot nieuwe avonturen, met zichzelf in de hoofdrol in allerlei hoedanigheden. Deze alterego’s geven de distantie om verder te kijken en keuzes te maken die ongewoon zijn of die hij naar eigen zeggen niet aan zou durven.

De Verbeke Foundation organiseerde de eerst grote retrospectieve tentoonstelling van het werk van de Nederlandse multimediakunstenaar Arjen Boerstra, met installaties, foto’s en video’s van 1996 tot 2014. Een uitgebreid overzicht van de tentoonstelling is te zien op Arjen Boerstra, Verbeke Foundation

Foto’s:

  1. Maquette installatie Boerstra/Cody, 2007, Collectie Verbeke Foundation
  2. Retrospectief  Arjen Boerstra 1996-2014, Verbeke Foundation, 2014