Will Beckers (NL, º1967)

Re-cover
installatie, work in progress, 2011
Collectie Verbeke Foundation

Re-cover is een innovatieve en ambitieuze groeiend omgevingsproject gemaakt met acht old-timer wilgen, die werden gered en herplant op de Verbeke Foundation in januari 2011.
Het project zal veranderen en groeien als de natuurlijke grenzen van de structuur zich ontwikkelen.
Dit project daagt de traditionele relaties tussen onszelf en onze leefomgeving uit, en confronteert de bomen  met hun eigen materialen.
Het toont ons hoe biodiversiteit op een zeer unieke manier kan werken, bij een enkele plantensoort, de Salix, door het samenbrengen van verschillende kunstwerken en hen samen te voegen met een levende, groeiende cradle to cradle installatie.

Second Life
installatie, work in progress, 2010
Collectie Verbeke Foundation

In het kader van Green Summer creëerde Beckers Second Life, een installatie van verschillende honderden jonge wilgen die gedurende de maand mei 2010 gesnoeid werden in de omgeving van Kemzeke. In de waterbassins van de Verbeke Foundation beginnen de wilgen aan een nieuw leven: terwijl ze hun bladeren verliezen, schieten ze in het water opnieuw wortel. Second Life illustreert op die manier het natuurlijke regeneratieproces alsook het potentieel en tegelijkertijd de onvoorspelbaarheid van het fenomeen. Second Life is een meerjarig project om het groeiproces van de natuur te manipuleren.