Moritz Ebinger (SW, º1961)

Vriend
1996
Installatie
Collectie Verbeke Foundation

“Sinds vele jaren werk ik, van origine Zwitsers, als beeldende kunstenaar in Nederland. Dankzij de vrijheid die het kunstenaarschap mij biedt, kan ik met alle materialen en uitingsvormen experimenteren. Deze kans benut ik dan ook ten volle. Knäckebröd, dans, inkt, performance, paardenbotten, pinautomaat, radio, tekenen, theater, papier, goud, koper, onderwaterfotografie, internet, neon, film, water etc.  
Soms ben ik stil in mijn atelier aan het tekenen, soms knutselend aan een grote installatie ter plekke of ik spreek via de radio.

Door het werk sijpelen invloeden als elegantie, fantasie, verwarring, actie, poëzie en ironie. Als zelfstandige opstandige duizendpoot draag ik keer op keer ideeën aan in de gigantische legpuzzel van de kunst. 
Ik ben me ervan bewust dat men met kunst geen oorlog, honger en ellende kan uitbannen. Wel weet ik dat analfabetisme, apathie en domheid een voedingsbodem hiervoor zijn. Daarom hecht ik er veel waarde aan dat de inhoud, de ziel en de poëzie van mijn kunst goed overkomen. 
Omdat mijn werk plekken in het hoofd, de buik, de onderbuik en het merg van de toeschouwer raakt, of inspireert, kan kunst een stap in de goede richting betekenen.”