René van Corven (NL)

Rijdende tuin, Victor Mobilae
2003
Collectie Verbeke Foundation

Victor is een vehikel dat zich voortbeweegt met de snelheid waarmee de klimaatzones in Nederland naar het Noorden opschuiven ten gevolge van de opwarming van het klimaat. 6,1 km per 10 jaar, 1,67 m per dag.
Dat lijkt veel en dat is het ook. Toch beweegt Victor zich uiterst traag.
Een mooie illustratie van de trage kracht van de natuur.

René van Corven is ruimtelijk vormgever. In 2003 studeerde hij Cum Laude af aan de Design Academy in Eindhoven, waarna hij Atelier van Corven oprichtte. Hij maakt zowel toegepaste ontwerpen voor leefomgevingen als ontwerpen voor “De vrije ruimte”.

“De vrije ruimte is er om vrij te zijn. Om te experimenteren.
Een plek waar wonderlijke machines tot stand komen. Waar ideeën en gedachten te vinden zijn die vaak nog niet zijn uitgevoerd. Waar het gist en borrelt. Waar dingen nog niet af zijn en waar alles mag.
Een plek ook die al vaak tot inspiratie heeft geleid voor daadwerkelijke opdrachtsituaties.
Ook zijn hier de kunstopdrachten te vinden die het atelier in de loop der jaren heeft uitgevoerd.”