Eduardo Kac (VS, º1962)

GFP Bunny – Paris Intervention
inkt op papier, open editie, 2000

De posters die deze serie vormen werden door Kac tussen 3 en 13 december 2000 geplakt in de straten van Parijs.
Kac plaatste aparte posters in verschillende wijken waaronder Le Marais, Quartier Latin, Saint Germain, Champ de Mars, Bastille, Montparnasse en Montmartre.
De posters reflecteren sommige van de interpretaties die worden geboden door “GFP Bunny”.

 

The Alba Flag
katoenen vlaggendoek met geborduurde appliqué, editie van 3, 2001

Eduardo Kac is een van de pioniers in zogenaamde biotechnologische kunst. Hij werd wereldberoemd dankzij het fluorescerende konijn Alba. Sinds jaren ontwikkelt Kac werken die het onderscheid tussen levende dierlijke en vegetale wezens doen vervagen. Zijn project Edunia vormt het resultaat van vijf jaar artistiek onderzoek in samenwerking met wetenschappers van de Universiteit van Minnesota. Door een fragment van zijn eigen genetische code te integreren in een petunia, is Kac erin geslaagd een transgene plant te creëren die een revolutionaire invulling vormt van het genre van het zelfportret. De aders van de bloemblaadjes die normaal wit zijn, hebben immers een dieprode kleur gekregen die het beeld van dierlijk en menselijk bloed oproept.