Idiots (Afke Golsteijn en Floris Bakker, NL, º1975)

Jonathan Livingston Seagull
taxidermie zeemeeuw, smeedijzer, 2006
Collectie Verbeke Foundation

De Amsterdamse kunstenaar Afke Golsteijn maakt sculpturen van zelf opgezette dieren gecombineerd met materialen als glas, smeedijzer en textiel. Met haar beelden creëert ze een wereld waarin de vergankelijkheid wordt stilgelegd en waarin de dieren als fabels voortleven. De dualiteit van emoties die haar beelden oproepen, legt tegelijkertijd de fragiele scheidingslijn tussen realiteit en fantasie bloot. Afke Golsteijn is opgeleid aan de Amsterdamse Rietveld Academie waar ze textiele vormgeving en edelsmeden studeerde. Veel van haar projecten hebben raakvlakken met mode, theater en beeldhouwen. Sinds januari 2006 werkt Afke Golsteijn samen met Floris Bakker onder de naam Idiots.